Tirus Tak | Takbehandling, Fasadbehandling, Fastighetsskötsel

018-30 20 33

Vanliga frågor och svar om takrengöring.

Ring oss så svarar vi på era övriga frågor!

Varför ska jag inte högtryckstvätta taket?

Det som händer när man högtryckstvättar taket är att påväxten får bättre fäste, så när ny påväxt bildas sitter den hårdare och blir svårare att få bort.

Hur underhåller jag mitt tak på bästa sätt?

Vi rekommenderar att man ser över sitt tak minst en gång per år. På så vis upptäcker man om något är fel. Kontrollera att hängrännor/stuprör fungerar som dem ska, töm silar och kontrollera genomföringar. Behandla taket i god tid mot påväxt så förlänger du livslängden.

Är erat medel farligt för min hund/katt?

Nej, det är inte farligt för hund eller katt att få på tassarna. Medlet blandas ut med vatten och dimmas på taket med lågtryckspruta. Vi använder oss av produkter från Jape, mer info finns att läsa på deras hemsida, www.jape.se

Behöver jag vara hemma när ni utför arbetet?

Nej, vi har med oss allt i bilen för att kunna utföra arbetet. Tillgång till el (vanligt eluttag) och vatten utvändigt behövs. Vi har en tank i bilen om det är begränsat med vatten. Några extra takpannor behövs då vi byter ut trasiga. Resten fixar vi!

Har jag rätt till ROT avdrag?

Ja, om du är privatperson och äger din fastighet samt betalar skatt. Vi sköter ansökan åt dig. På skatteverkets hemsida, www.skatteverket.se kan man läsa mer om ROT avdrag och vilka regler som gäller.

Hur lång tid tar en takrengöring?

En normalstor villa (ca 200m2) är färdigbehandlad på en dag. Allt beror på hur hårt mossan sitter samt hur mycket påväxt det är. Takvård kan ej utföras vid regn och snö.


Har ni försäkringar och lämnar ni några garantier?

Ja, vi är försäkrade hos Trygg Hansa. All personal har fallskyddsutbildning samt liftkort. Vi garanterar att påväxten dör där vi behandlar. För oss är det viktigt att ni som kund känner er trygga och nöjda mer vårat arbete.

Läs mer om våra olika taktjänster vi kan erbjuda!

Till våra taktjänster